#48 Boekenweek

Vandaag is de aftrap van de boekenweek. En dat is voelbaar in huize Stuubs. Het trilt aan alle kanten door en de letters brokkelen als stucwerk van de muur. Vandaag heb ik louter schrijvend doorgebracht en morgen krijgt Mevr. Stuubs feedback over haar manuscript van haar allereerste lezer. Ze zag zichzelf al naast Saskia Noort zitten aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk, maar dan volgend jaar. En ze vond dat ik er als een echte schrijver uit zag toen ik vanavond terug kwam uit Pesse waar ik op een flexplek het spelletje ‘doen alsof’ heb gedaan. Doen alsof je een schrijver bent met je eigen uitgeverij onder je kont en een eigen kantoor, compleet met koffiecorner en inhouse catering. Als je het spelletje goed speelt is het net echt en ga je er vanzelf in geloven. The power of beleving.

Het was allemaal echt maar dan zonder huurcontract maar met denkbeeldig personeel. In Pesse bij Green Planet. Flexplekken met een joekelsgroot kopieerapparaat in de hoek. Het was allemaal echt. Ook de uitgeverij. Die hebben we op de verjaardag van mini-Stuubs ingeschreven in het handelsregister. En of we gaan handelen. Vanuit vreugde. Onder de naam MOOSE UP YOUR LIFE | BOOKS. Geïnspireerd door Elandje. Een nieuwe en eigenzinnige uitgeverij die past in deze tijd. Onze belangrijkste waarde is dat we trouw blijven aan onze creatieve kern. We stellen oorspronkelijkheid voorop waardoor de authentieke signatuur van de schrijver behouden blijft. Dit is voelbaar voor de lezer. Ik vond het literair goed genoeg om op de website te zetten. Vanavond meteen gepubliceerd. Online met die hap. www.mooseupyourlife.nl. Met foto’s van ons -waar ik zelfs met een pen op sta en net alsof doe dat ik niet weet dat ik word gefotografeerd- en een lege bookshop. Maar het eerste boek komt eraan. Geen Cabaretier is vanaf eind april verkrijgbaar in onze online boekhandel en waarschijnlijk ook nog wel ergens anders.

‘Ga je zo laat nog een verhaaltje schrijven op Stuubs?’, reageert Mevr. Stuubs verbaasd omdat ik de hele dag al heb geschreven. Natuurlijk! Het is tenslotte maar een keer per jaar boekenweek. Gewoon een kort verhaaltje. Over de intrinsieke beleving van dingen. Dat een gratis flexplek kan voelen alsof je een gigantisch imperium runt. Zo groot dat je je eigen personeel niet eens kent…

Stuubs

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s